Київ:
099 555 72 07
0 грн
Меню
0 грн
UA RU
Каталог
Клієнти
Брендування
Оренда
Безкаркасна мебель
Контакти магазинів
Кошик
0 грн
Київ:
099 555 72 07
Головна > Блог > Хто вигадав крісло-мішок і де його можна використати?

Хто вигадав крісло-мішок і де його можна використати?

Крісло-мішок - це оригінальний, до геніальності простий і універсальний винахід останнього часу. Давайте ж зробимо короткий екскурс в історію його виникнення та розвитку, щоб мати повне уявлення про цей неординарний аксесуар.

 


Звідки ж бере свій початок історія таких чудових безкаркасних меблів? Версій дві, і яка з них достовірніша – сказати по-справжньому складно. Ми озвучимо обидві, а висновки ви зробите самі. За однією з них, пальма першості у винаході такого форми фактора меблів, як крісло-мішок, належить італійським дизайнерам. За іншою версією - батьківщиною його є Америка, де в 1967 був представлений предтеча сучасних безкаркасних меблів - "Sea Urchin", і ім''я винахідника було Роджер Дін.

 


У класичних моделях, крісло-мішок є міцним чохолом, наповненим усередині спеціальним наповнювачем. Раніше, як наповнювач використовували гречане лушпиння, квасолю (до речі, ось чому однією з усталених назв є bean bag!) або гранули. У наші дні найчастіше застосовується полістирольні гранули. У деяких випадках, чохлів може бути два: внутрішній (який служить контейнером для наповнювача), і декоративний зовнішній.

 


З чого ж шиються чохли? Як правило, тут є величезне поле для фантазії виробників. Загалом - підходять будь-які меблеві тканини, проте найбільш поширеними варіантами є: шкірозамінник, флок, квінс, Оксфорд або велюр. Кожна з них має свої переваги, і кожна з них робить дизайн виробу неповторним. Їхні декоративні якості настільки різноманітні, що при одній і тій же формі, ви просто будете збентежені, так як вам здаватиметься, що перед вами - зовсім різні моделі!

 


Форми крісел-мішків. Традиційна форма для крісла-мішка – це форма груші! Ви безперечно бачили безліч моделей такого роду, і погодьтеся, вони дуже практичні, красиві та приємні. Також дуже гарне поширення набула форма м''яча. Це чистий універсал, його можна поставити будь-де, і скрізь воно буде доречним. Інші форми застосовуються не менш часто, і можуть бути віднесені до розряду екзотики, яка іноді буває просто чудовою!

 


Де можна застосовувати крісло-мішок? Та де завгодно! Його чудова універсальність дозволяє чудовим чином використовувати його як інтер''єрний аксесуар або прекрасний засіб розслабитися після важкого робочого дня. Ви можете робити це себе вдома, на присадибній ділянці або на дачі. Всюди Ви можете на всю котушку використовувати переваги чудового виробу від нашої фірми!

 


Крім використання в будинку або квартирі, крісло-мішок проявило себе як чудовий аксесуар для різноманітних заходів, івентів і виставок. У такій іпостасі вони не тільки створюють комфорт для відвідувачів, але й чудово доповнюють загальну атмосферу своїм життєрадісним і неабияким зовнішнім виглядом. Можна придумати мільйон та одну ідею для того, як обіграти ці крісла у проведенні фотосесій та репортажів. Не можна також не згадати про високу доречність крісел мішків як меблі для відвідувачів різноманітних кафе та барів. Що характерно – вони однаково добрі як для закритих приміщень, так і для майданчиків на свіжому повітрі! Тут також відіграє важливу роль дизайнерська складова для створення потрібної атмосфери закладу.

 



Вам буде цікаво: